Leerlingen met een vooropleiding in Restaurant en Keuken (of Hotel) die zich verder willen specialiseren tot kok kunnen terecht in dit specialisatiejaar gericht op de arbeidsmarkt. In dit jaar leren ze zelfstandig functioneren in een reële arbeidssituatie en verfijnen ze alle basishandelingen die een kok moet uitvoeren in een gastronomische context.
De leerlingen verwerken ingrediënten op een praktische en creatieve manier tot culinaire bereidingen, creëren gerechten, werken met technische apparatuur en stellen menu’s samen. Ze informeren en adviseren gasten en zijn in staat vragen te beantwoorden. In de keuken plannen, organiseren en coördineren ze alle werkzaamheden. Achter de schermen leren ze grondstoffen controleren, voorraden beheren, bestelbonnen opmaken, en prijsberekeningen maken voor menu’s en gerechten. Vanuit hun passie en nieuwsgierigheid volgen ze in dit jaar de nieuwste trends en ontwikkelingen op. Een stageperiode in een gerenommeerde zaak ontbreekt uiteraard niet.
Leerlingen die het jaar met vrucht beëindigen verwerven de beroepskwalificatie ‘Kok’.
Uurrooster
