Wetenschap

Technologische Wetenschappen en engineering

Beschrijving van de studierichting

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen en technologie en vooral in de wetenschappelijke benadering ervan? Dan is Technologische Wetenschappen en engineering iets voor jou! Deze richting houdt géén praktische opleiding in, maar vormt een degelijke voorbereiding op hogere studies. Je leert inzicht verwerven in de samenhang tussen natuurwetenschappen en industriële toepassingen. Hiervoor dien je goed te zijn in abstract denken. Binnen het luik informaticawetenschappen bouw je algoritmen op en leer je programmeren.

Mechatronica

Beschrijving van de studierichting

Mechatronica is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit.

Ga je graag onderzoekend en experimenterend aan het werk binnen mechanica, elektriciteit-elektronica en informaticawetenschappen?

Je ontwikkelt (industriële) automatisaties en sturingen in een context van elektromechanische processen en systemen.

Informatica- en communicatiewetenschappen

Beschrijving van de studierichting

Informatica- en communicatiewetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Het is dé richting voor leerlingen met een passie voor computers. Je wordt vaardig in softwareontwikkeling, het opzetten en onderhouden van computernetwerken en het Internet of Things. Bovendien verwerf je de noodzakelijke technologische bagage binnen de domeinen elektriciteit-elektronica.

Natuurwetenschappen-STEM

Beschrijving van de studierichting

Natuurwetenschappen-STEM is een sterk theoretische studierichting die voorbereidt op verder studeren. Ze combineert een brede algemene vorming met deductief, empirisch en probleemoplossend leren vanuit biologie, chemie, fysica en wiskunde.

Biotechnologische STEM-wetenschappen

Beschrijving van de studierichting

Biotechnologische STEM-wetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en biotechnologisch-wetenschappelijk denken en vaardig zijn. Er is veel aandacht voor onderzoekend en probleemoplossend leren vanuit de wetenschappen biologie, chemie en fysica. De leerlingen denken mede vanuit wiskunde conceptueel na over natuurwetenschappelijke vragen en biotechnologische problemen.

Technologische wetenschappen

Beschrijving van de studierichting

Technologische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting die voorbereidt op verder studeren. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken en vaardig zijn.

Exploratief, probleemoplossend en onderzoekend handelen binnen de specifieke domeinen mechanica, elektriciteit-elektronica, chemie en ICT staat centraal. Engineering is het verbindend element tussen technologie, wetenschappen en wiskunde en maakt van Technologische wetenschappen dé STEM-studierichting bij uitstek!