Horeca

Sommelier

Leerlingen met een vooropleiding in Restaurant en Keuken (of Hotel) die zich verder willen specialiseren tot sommelier kunnen terecht in dit specialisatiejaar gericht op de arbeidsmarkt. In dit jaar leren ze zelfstandig functioneren in een reële arbeidssituatie en verfijnen ze alle basishandelingen die een sommelier moet uitvoeren in een gastronomische context.

Kok

Leerlingen met een vooropleiding in Restaurant en Keuken (of Hotel) die zich verder willen specialiseren tot kok kunnen terecht in dit specialisatiejaar gericht op de arbeidsmarkt. In dit jaar leren ze zelfstandig functioneren in een reële arbeidssituatie en verfijnen ze alle basishandelingen die een kok moet uitvoeren in een gastronomische context.

Restaurant en keuken

Beschrijving van de studierichting

In de richting Restaurant en keuken word je praktisch voorbereid op de verschillende functies, zowel in de keuken als in de bediening. Je leert er hoe belangrijk teamgeest is en hoe flexibiliteit echt onmisbaar is. In een ruim aantal stage- en praktijkuren staat de beroepsvaardigheid centraal: gerechten bereiden, stijlvol ontvangen en hoffelijk omgaan met klanten, basisregels van hygiëne en voedselveiligheid, tafelschikken enz.

Horeca

Beschrijving van de studierichting

De richting Horeca biedt je een polyvalente opleiding in keuken, zaal en hotelonthaal.

In de praktijklessen leer je de culinaire kneepjes van de kok, de vlotheid van de maître d’hôtel, de drankenkennis van de keldermeester.

Je wordt er eveneens in contact gebracht met de hotelsector in meer algemene zin. Zo krijg je via de lessen theorie een all-round opleiding: een pakket moderne talen, economische vakken en technologische vakken.

Restaurant en keuken

Beschrijving van de studierichting

Restaurant en keuken is een praktische richting die voorbereidt op een boeiende baan op de arbeidsmarkt. De leerlingen maken kennis met uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel. Ze verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden in een keuken- en restaurantcontext. Ze hebben daarbij aandacht voor voedingswaarde, gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Ze oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

Horeca

Beschrijving van de studierichting

Horeca is een theoretisch-praktische richting die voorbereidt op verder studeren of naar een boeiende baan op de arbeidsmarkt leidt.