Horeca

Banketaannemer-Traiteur

Leerlingen met een vooropleiding in Restaurant en Keuken of Hotel die hun keukentechnieken verder willen uitdiepen en perfectioneren komen ongetwijfeld aan hun trekken in het specialisatiejaar Banketaannemer Traiteur. Theorie en praktijk worden ondersteund door diverse vormen van werkplekleren en een uitgebreide stageperiode in gerenommeerde horecabedrijven.

Restaurantbedrijf en Drankenkennis

Het specialisatiejaar restaurantbedrijf en drankenkennis richt zich vooral tot diegenen die zich in de zaal in hun nopjes voelen: toekomstige hofmeesters en sommeliers!

De theoretische lessen wijnkennis worden ondersteund door wekelijkse wijndegustaties, workshops door binnen- en buitenlandse wijnexperts  , deelname aan een wijnoogst en meerdere wijnreizen. Bovendien beschikt de school over een eigen didactische wijnkelder en werkt ze samen met de “Professionele Vlaamse Sommeliers”.

Restaurant en keuken

Beschrijving van de studierichting

In de richting Restaurant en keuken word je praktisch voorbereid op de verschillende functies, zowel in de keuken als in de bediening. Je leert er hoe belangrijk teamgeest is en hoe flexibiliteit echt onmisbaar is. In een ruim aantal stage- en praktijkuren staat de beroepsvaardigheid centraal: gerechten bereiden, stijlvol ontvangen en hoffelijk omgaan met klanten, basisregels van hygiëne en voedselveiligheid, tafelschikken enz.

Horeca

Beschrijving van de studierichting

De richting Horeca biedt je een polyvalente opleiding in keuken, zaal en hotelonthaal.

In de praktijklessen leer je de culinaire kneepjes van de kok, de vlotheid van de maître d’hôtel, de drankenkennis van de keldermeester.

Je wordt er eveneens in contact gebracht met de hotelsector in meer algemene zin. Zo krijg je via de lessen theorie een all-round opleiding: een pakket moderne talen, economische vakken en technologische vakken.

Restaurant en keuken

Beschrijving van de studierichting

Restaurant en keuken is een praktische richting die voorbereidt op een boeiende baan op de arbeidsmarkt. De leerlingen maken kennis met uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel. Ze verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden in een keuken- en restaurantcontext. Ze hebben daarbij aandacht voor voedingswaarde, gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Ze oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

Horeca

Beschrijving van de studierichting

Horeca is een theoretisch-praktische richting die voorbereidt op verder studeren of naar een boeiende baan op de arbeidsmarkt leidt.