1e graad

Tweede leerjaar B

Na een grondige verkenning van alle mogelijke basisopties in het eerste leerjaar B, maak je nu een keuze voor één of twee basisopties.

In het VTI kan je kiezen voor STEM-technieken, Voeding & horeca of een combinatie van beide.

Daarnaast kies je nog een pakket van 2 lesuren: sportlab of crealab.

Tweede leerjaar A

In het tweede jaar gaan we verder op het pad dat in het eerste jaar werd ingezet. We zetten in op een uitstekende basisvorming met ruimte voor eigen inbreng. Net zoals in de horizonuren, krijg je in het tweede jaar ook de kans om verder op verkenning te gaan. Dat doe je eerst en vooral in een verkennende basisoptie. Dat is een keuzepakket van 5 lesuren dat je een heel schooljaar volgt.

Eerste leerjaar B

In het eerste leerjaar B werken we met kleine klasgroepen (maximum 12 leerlingen) zodat we maximaal kunnen inspelen op de noden van iedere leerling.

BREDE BASISVORMING

Net zoals in de A-stroom is differentiatie het sleutelwoord, zodat de motivatie en de leerwinst verhogen.

In de taalvakken staat het communicatieve aspect centraal. De leerlingen moeten de taal verstaan en zich kunnen uitdrukken in eenvoudige contexten.

Eerste leerjaar A

In de vernieuwde eerste graad kunnen leraren nog meer dan vroeger variëren, van duidelijke instructies en team-teaching tot onderzoek en exploratie. Meer uitleg nodig? Uiteraard kan dat. Een extra uitdaging? De leraren voorzien die graag. Alleen of samen werken? Ook dat is mogelijk.