7e specialisatiejaar

Opstapjaar naar hoger onderwijs

Beschrijving van de studierichting

Een praktijkgericht diploma uit het  bso en je wil de sprong naar hoger onderwijs wagen?

Het opstapjaar naar hoger onderwijs biedt een optimale voorbereiding op een bachelor- of graduaatsopleiding in het hoger onderwijs voor leerlingen die een beroepsopleiding (bso) gevolgd hebben.

Auto-Elektriciteit

In dit specialisatiejaar kunnen leerlingen met een behoorlijke voorkennis van auto(techniek) en/of elektriciteit zich verder bekwamen door een theoretische en praktische vorming op het gebied van auto-elektriciteit en auto-elektronica. Belangrijk zijn het inzicht en het logisch denken om diagnoses te kunnen stellen, het gebruik van aangepaste moderne meetapparatuur en de manuele vaardigheden bij herstellingen. Na dit specialisatiejaar kan je o.m.

Industriële Elektriciteit

Dit zevende specialisatiejaar industriële elektriciteit is de logische voortzetting van het vijfde en zesde jaar elektrische installaties. Hier ga je de verschillende facetten van de elektrische toepassingen uitdiepen. Verder wordt via praktijkgerichte toepassingen de kennis van sturings- en automatiseringstechnieken verhoogd. Een uitgebreide stage staat eveneens op het programma. Nadien kan je tewerkgesteld worden als onderhouds- en installatietechnicus, als monteur, magazijnier of als elektricien in grote bedrijven.

Interieurinrichting

Dit zevende jaar is de logische voortzetting en de bekroning van de studierichting houtbewerking. Je leert er woon- en werkruimtes creëren en transformeren volgens de behoeften van de bewoners of de gebruikers. Je gebruikt hiervoor creatieve en professionele technieken.

Je leert als een expert bestekken opmaken.

Met de nodige ervaring kan je nadien als zelfstandige schrijnwerker starten.

Banketaannemer-Traiteur

Leerlingen met een vooropleiding in Restaurant en Keuken of Hotel die hun keukentechnieken verder willen uitdiepen en perfectioneren komen ongetwijfeld aan hun trekken in het specialisatiejaar Banketaannemer Traiteur. Theorie en praktijk worden ondersteund door diverse vormen van werkplekleren en een uitgebreide stageperiode in gerenommeerde horecabedrijven.

Restaurantbedrijf en Drankenkennis

Het specialisatiejaar restaurantbedrijf en drankenkennis richt zich vooral tot diegenen die zich in de zaal in hun nopjes voelen: toekomstige hofmeesters en sommeliers!

De theoretische lessen wijnkennis worden ondersteund door wekelijkse wijndegustaties, workshops door binnen- en buitenlandse wijnexperts  , deelname aan een wijnoogst en meerdere wijnreizen. Bovendien beschikt de school over een eigen didactische wijnkelder en werkt ze samen met de “Professionele Vlaamse Sommeliers”.