Sommelier

7e specialisatiejaar
3e graad
Arbeidsmarktfinaliteit

Leerlingen met een vooropleiding in Restaurant en Keuken (of Hotel) die zich verder willen specialiseren tot sommelier kunnen terecht in dit specialisatiejaar gericht op de arbeidsmarkt. In dit jaar leren ze zelfstandig functioneren in een reële arbeidssituatie en verfijnen ze alle basishandelingen die een sommelier moet uitvoeren in een gastronomische context.

De leerlingen gaan praktisch en creatief aan de slag met wijnen en bieren die ze degusteren en serveren. Ze herkennen en benoemen smaken en geuren, informeren over het productieproces en over de combinatie van dranken met gerechten. Ze richten een bar in, maken de tapinstallatie klaar, organiseren en beheren de voorraad en adviseren bij het samenstellen van de drankenkaart. Leerlingen zijn gastvrij, integer, sociaal en communicatief vaardig in functie van het bedienen. Vanuit hun passie en nieuwsgierigheid volgen ze in dit jaar de nieuwste trends en ontwikkelingen op. Een stageperiode in een gerenommeerde zaak ontbreekt uiteraard niet. 

Leerlingen die het jaar met vrucht beëindigen verwerven de beroepskwalificatie ‘Sommelier’.

Infobrochure voeding en horeca

Uurrooster