Inschrijven voor schooljaar 2019-2020

Hoe inschrijven in het eerste jaar?

Eerst aanmelden

Om in te schrijven in het eerste jaar van een middelbare school, moet je je kind eerst online aanmelden.

Hoe aanmelden?

Je kan je kind aanmelden van 24 april (12 uur) tot 8 mei 2019 (12 uur) op https://aanmeldensecundair.leuven.be. Het maakt niet uit wanneer je in deze periode aanmeldt.

Hulp nodig? Van 24 april tot eind juni 2019 kan je terecht bij de helpdesk op het nummer 016 27 28 28 of via info@aanmeldensecundair.leuven.be.

Wat gebeurt er daarna?

14 mei 2019

We verwerken de aanmeldingen en wijzen de plaatsen toe.

15 mei 2019

Je krijgt een mail met:

  • De school waar je kan inschrijven en praktische informatie over hoe en wanneer dat kan
  • Als er geen plaats is in een van de scholen die je doorgaf, komt je kind op de reservelijst. Je krijgt dan een 'bewijs van een niet-gerealiseerde inschrijving'. Hou dit goed bij. De scholen gebruiken de reservelijst tot de 5de schooldag van oktober. Als er plaatsen vrijkomen, contacteert de school de leerlingen op de reservelijst in volgorde.   

17 mei tot en met 12 juni 2019

Je kan inschrijven in de school die in de mail vermeld wordt.

In onze school verwachten we de ouders op maandag 20 mei of dinsdag 21 mei tussen 16u en 19u om hun kind in te schrijven.

13 juni 2019

Je vindt een overzicht van de vrije plaatsen op https://aanmeldensecundair.leuven.be. Ouders met een 'bewijs van een niet-gerealiseerde inschrijving' kunnen inschrijven in een school waar nog plaats is. Je verliest daardoor je plaats op de reservelijst niet.

Wat als je je kind niet hebt aangemeld voor 8 mei (12 uur)?

Vanaf 13 juni 2019 kan je je kind inschrijven in een school waar nog plaats is.

Gedetailleerde informatie voor het inschrijven in het eerste jaar van een school van de KSLeuven kan je vinden op de website van de scholengemeenschap.

Hoe inschrijven in het tweede tot het zevende jaar?

Inschrijven voor het tweede tot het zevende jaar kan op onze Openschooldag, die doorgaat op zaterdag 4 mei, en daarna vanaf 28 juni.