Waarom CVO VTI Leuven?

Waar krijg jij energie van? Van werken met je handen? Van het zorgen voor anderen? Of misschien van het doorgeven van kennis? Word je helemaal zen van klussen, handwerken, koken of sleutelen aan je fiets? Dan is een praktische opleiding bij het CVO VTI Leuven echt iets voor jou. Volg je hart en start een praktische opleiding.

In de lessen is veel aandacht voor interactie en voor jouw unieke capaciteiten. Je volgt een flexibel traject dat aansluit bij je huidige activiteiten. Daardoor kun je werk en opleiding combineren en zelf kiezen of je je opleiding zoveel mogelijk spreidt of juist zo snel mogelijk afrond. De cursussen worden modulair aangeboden en dit zowel overdag, 's avonds en sommige op zaterdag.

CVO VTI Leuven speelt in op actuele tendensen uit het werkveld. We organiseren geregeld workshops, nascholingen en infosessies omtrent een actueel thema. Het aanbod van onze opleidingen wordt aangepast aan maatschappelijke noden. De lessen zijn zoveel mogelijk gericht op de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je mag er dus op rekenen dat je diploma garant staat voor kwaliteit en toepasbaarheid. Nauwe contacten tussen het centrum, partners en professionele organisaties zorgen ervoor dat jij via je opleiding je eigen professioneel netwerk kan uitbouwen. Met onze lesplaatsen in Leuven, Bierbeek, Tienen, Diest en Kortenberg zorgen we voor een sterke regionale inbedding en voor onderwijs dat vorm krijgt vanuit de praktijk. Dit maakt je opleiding interessant en relevant.

Oog voor jouw individuele talenten en praktijkgericht onderwijs dat aansluit bij moderne didactische inzichten: daar staan we voor. Onze docenten gaan samen met jou de uitdaging aan het beste uit jezelf te halen. We coachen jou op basis van kennis, vaardigheden en attitudes in levensechte, reële situaties en geven je zoveel mogelijk autonomie in je leerproces. Kom vrijblijvend langs en ervaar de warme omgeving en de grote diversiteit van het CVO VTI Leuven. Iedereen welkom!

"Het fijnste aan mijn opleiding is de combinatie van les met stage. Door twee dagen les en drie dagen stage creëer je een band met het werkveld en kan je direct aanvoelen of de doelgroep je wel ligt. Het contact met de docenten is geweldig. Ze houden rekening met mijn dyslexie. Ik voel mij hier niet de zoveelste leerling met een nummer."

Kenzië, 26 jaar, Opvoeder/begeleider