Een secundaire school kiezen voor je kind is niet altijd makkelijk. Maar wij dachten: het is onze vierde, en hij zal wel gaan naar de school waar onze andere kinderen zaten/gingen.

Maar dat was nu niet echt wat Sigfried wou. Hij wilde met klem naar het VTI, want op de doebeurs had hij gezien wat voor leuke techniek je daar kan leren. En ja, met tegenzin schreven wij onze zoon in in het VTI. Ja, in een technische school! Je schrijft je kind toch niet in  voor TSO, als hij ASO aankan?! Jawel, wij deden het!

En wij hebben er nog geen seconde spijt van gehad. We wisten al wel dat hij technisch aangelegd was, maar daarom moet je niet per se naar een TSO vonden we. We waren ook van mening dat het te makkelijk ging zijn en dat hij niet genoeg uitdaging ging hebben. Niets is minder waar!

Hij zit nu in het derde jaar industriële wetenschappen en als we zien wat voor hoeveelheden wiskunde, mechanica, elektriciteit hij krijgt, het is een hele boterham. Maar het lukt en vooral, hij doet het graag ! Het is fijn als ze graag naar school gaan.

Ook de leerkrachten die wij al zagen, van het eerste tot nu in het derde jaar, zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen die de leerlingen positief aanmoedigen. We zijn blij dat Sigfried zijn “ding” gevonden heeft, dat we het VTI hebben leren kennen! Het is wel nog steeds meer jongens-, dan meisjesschool, maar we kunnen het VTI voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek warm aanbevelen.

Lieve, mama van Sigfried