opleiding KRAAMZORG

Het verblijf in een ziekenhuis na de bevalling wordt steeds korter. Ook thuisbevallingen zitten in de lift. Hierdoor neemt de nood aan kraamzorg thuis ook toe. Droom jij ervan gezinnen te ondersteunen tijdens de kraamperiode? De invulling hiervan is heel gevarieerd. je helpt bij de verzorgingvan de moeder, de baby en de andere kinderen in het gezin.

Voor wie: verzorgenden, zorgkundigen, begeleiders in de kinderopvang of gelijkwaardige opleidingen

Wanneer: op vrijdagen van 9u tot 15.30u, vanaf 02/02/2018 t/m 18/06/2018. 

Modules: 60 lestijden psychosociale aspecten van de kraamzorg, 60 lestijden verzorgende aspecten van de kraamzorg. Ben je begeleider in de kinderopvang? Dan dien je twee bijkomende modules te volgen in het tweede semester: Organisatie van de huishoudelijke taken (40 lestijden) en koken in de praktijk (20 lestijden).

Leslocatie: CVO VTI Leuven, leslocatie Tienen, Aarschotsesteenweg 1A, 3300 Tienen

Kostprijs: 198 euro (cursusgeld + inschrijvingsgeld). Indien je werkzoekend bent, kan je in aanmerking komen voor een vermindering van het inschrijvingsgeld. Informeer hiervoor op het secretariaat.

Bijkomende informatie: door deze opleiding te volgen ben je in orde met de wettelijke verplichting voor zorgkundigen om 8u nascholing per jaar te volgen. Opleidingscheques mogelijk. Educatief verlof mogelijk. Je ontvangt na afloop van de opleiding voor elke module een deelcertificaat en een attest 'kraamzorg' als je de modules met succes afwerkte.

Inschrijven: maandag van 8u tot 17u in Tienen (Aarschotsesteenweg 1A), dinsdag van 12.30u tot 16.30u in Lovenjoel (Stationsstraat 23F) en van 17.30u tot 20.30u in Leuven (Brabançonnestraat 22), woensdag van 14.30u tot 20.30u in Leuven, donderdag van 8u tot 17 in Tienen. Eventueel kan je vooraf ook een afspraak maken met Paula Verreydt (paula.verreydt@vti-leuven.be