NASCHOLING palliatieve zorgen

  • In een eerste deel komt comfortzorg bij de palliatieve en (pre)terminale zorgvrager aan bod. Wat is comfortzorg en hoe kan je dat als zorgkundige bieden? Je leert aandacht hebben voor fysieke, psychische, sociale en spirituele noden.
  • Het tweede deel kan worden ingevuld met opleidingsnoden die de cursisten zelf hebben aangekaart. De mogelijkheden zijn divers: wilsbeschikkingen, tekens van naderend sterven, hoe omgaan met kantelmomenten: bv. niet meer eten en drinken,…
  • Tevens wordt er dieper ingegaan op communicatie met de palliatieve zorgvrager en zijn omgeving. Wat kan en mag je als zorgkundige zeggen?

Voor wie

zorgkundigen en zorgkundigen in opleiding. Door deze nascholing te volgen ben je voor 2017 in orde met de verplichting voor zorgkundigen om jaarlijks 8 uur permanente vorming te volgen.

Wanneer

-VOLZET - zaterdag 17/03/2018 en zaterdag 24/03/2018, telkens van 8.30u tot 12.30u.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende data om als eerste te kunnen inschrijven? Stuur dan een mailtje naar cvo@vti-leuven.be.

Waar

CVO VTI Leuven
campus Brabançonnestraat 22
3000 Leuven
Kostprijs: 30 euro

Hoe inschrijven

Op het secretariaat, elke avond van 17u30 tot 22u, vrijdag tot 20u30 of zaterdag van 8u30 tot 12u. Of door middel van voorinschrijving: je stort het lesgeld op IBAN nummer BE38 7343 3424 8972 met vermelding van je naam en module ‘nascholing palliatieve zorgen’. Je mailt je gegevens naar karolien.deridder@vti-leuven.be: naam + voornaam, rijksregisternummer en telefoonnummer. Op de eerste lesdag schrijf je je definitief in op het secretariaat.

Meer info: karolien.deridder@vti-leuven.be